sunnuntai 2. joulukuuta 2012

LA osa 2

Perjantai-iltaa lähdettiin viettämään käyttäen samaa metron punaista linjaa eri suuntaan kuin aamulla. Hollywood/Highland-asemalta käveltiin pikkuhiljaa n. kilometrin matka Hollywood Boulevardia Hollywood/Vine-asemalle. Metropysäkit on kätevästi nimetty kohdallaan risteävien teiden mukaan.
Täällä pimeä alkaa tähän vuodenaikaan jo viiden aikaan, mutta onneksi neonvalot loistavat auringon sijaan ja kadut ovat täynnä tähtiä!

Disney-teatteri

Oscar-gaalan pitopaikka

Hollywoodin HRC

Maailman tunnetuin tähti ?

Vuodesta 1949
Miceli's-ravintolassa live-pianistin musisoidessa syötiin pasta-ateriat ja alkupalana bruschetat, mutta täytyy sanoa, ettei maku kyllä ollut lähelläkään aitoa italialaista. Juomapuolelta  löytyi sentään Lambruscoa ja Birra Morettia. Isosta annoksesta riitti kuitenkin "doggybagiin", joka luovutettiin tuskaa tuntematta eräälle ovisyvennyksessä oleilevalle naispuoliselle ruoka-bongarille.

Lauantainakaan ei aurinko kovasta yrityksestä huolimatta jaksanut kauaa näkyvissä sinnitellä. Kuvaussessiota varten otettiin suunta Griffith Parkin alueelle, josta näkyi hyvin kuuluisa Hollywood-kyltti ja myös alas kaupunkiin.

Observatory




Matka jatkui Hollywood-kukkuloiden kautta, Mulholland  Dr - Laurel Canyon Blvd - Sunset Strip, Beverly Hills- ja Westside-alueille; Rodeo Drive, Farmers Market, The Grove.

Sunset Strip

Äskettäin avattu


Rodeo Driven joulu 1...

... ja 2

Farmers Market

Groven joulu 1...

...ja 2
Illan päätteeksi poikettiin vielä Glendale Gallerian ostoshelv... siis -paratiisissa?!!

Mitä jäi mieleen Los Angelesin alueesta?
Ensinnäkin ruuhka, autoja liikenteessä runsaasti, freewayden ja muiden pääväylien sijaan kannattaa ajella kortteli sivummalla muilla teillä esim asuntoalueiden läpi.
Huonokuntoisia teitä ja pitkät välimatkat, aikaa tuntuu tuhraantuvan varsinkin nyt kun valoisia tuntejakin on rajatusti.
Liikkeissä ja ravintoloissa lujalla soiva musiikki ja useimmilla ihmisillä korvakuulokkeet, etenkin metron käyttäjistä.
Metro erittäin kätevä paikasta toiseen siirtymiseen, jos vaan asema lähistöllä. Asemat tosi siistejä, ainakin ne mitä tällä reissulla käytettiin.
Majapaikan sijainnilla ei suurta merkitystä. Omaamme oltiin tyytyväisiä, hinta-laatu suhde hyvä (alle 80$/yö). Lähistöllä paljon sairaaloita, mutta ajoittainen hälytysajojen ääni ei suuremmin haitannut.

A=meitin hotelli




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti