perjantai 14. joulukuuta 2012

Las Vegas


Saapuminen tiistaina Las Vegasin majapaikkaamme Flamingoon, 3626 huonetta, tuntui siltä kuin olisi tullut pikemminkin lentokenttäterminaaliin kuin hotelliin. Parkkihallia monta kerrosta, ainakin kilometrin kävely myymälöiden ja ruokapaikkojen ohi check-inniin sekä jonotusta laukkujen kanssa nauhoin muodostetuissa käytävissä. Vain turvatarkastus puuttui, eivätkä pelikoneet oikein istuneet siihen mielikuvaan.
Illalla saapasteltiin hakemassa tuntumaa Stripin tunnelmaan monenkirjavan ihmisjoukon mukana neonvalojen loisteessa. Reno vaikutti näin Vegasista katsottuna autiokaupungilta.






Keskiviikkona oli käynti Shelby museo/autoshopissa. Hotellin hälinä ja hässäkkä ei innostanut jäämään aamiaiselle, joten haettiin auto parkkitalosta ja suunnattiin Flamingo Boulevardilla olevaan Blueberry Hill perheravintolaan. Sen verran oli opittu aiemmista aamiaisista, että ruoka-annoksia tilattiin vain yksi. Ja kyllähän 4-munan kinkkuomeletista ja kolmesta isosta pannarista riittää helposti kahdelle.
Sieltä suunnistettiin edellä mainitulle autopajalle, jossa  ma-la kello 10.30 on maksuton opastettu tutustumiskierros museo/näyttelytilassa sekä verstaan puolella. Yritys täyttää tänä vuonna mukavat 50 vuotta, joskin juhlavuotta varjostaa perustajan Carrol Shelbyn menehtyminen toukokuussa. Paja on erikoistunut lähinnä AC Copran ja Ford Mustangien rakentamiseen. Museon arvokkain auto on ensimmäisenä valmistunut Cobra, josta on tarjottu 23 000 000 dollaria, eikä auto tuolla hinnalla vaihtanut omistajaa. Paikka on autoharrastajalle ehdottomasti tutustumisen arvoinen, sillä kierroksella saa runsaasti "nippeli" tietoa. Tuotantotiloissa pääsi seuraamaan, kuinka uutta Mustangia purettin ja tilaa tehtiin performance-osille (valokuvaus kielletty). Myös valmiiksi rakennettuja autoja oli näkyvillä ja niitä siirrettäessä pääsi ilmoille korvia hivelevä kahdeksan sylinterin sinfonia. Juhlavuoden uutuusmalli on Shelby 1000, jossa luku merkitsee hevosvoimien lukumäärää.

Entrance
AC 427
Kärmes
Shelby 1000
Hihnapyörä
Tix4tonight-pisteestä tarkistettiin iltaviihteen viime hetken lipputilanne. Hetken harkinnan jälkeen valitsimme Cirque Du Soleilin Mystere-esityksen Treasure Islandissa. Ja illan ruokailupaikan valinta hoitui siinä samalla, kun kytkykauppana sai alennuksen myös samaisen TI:n buffet-ravintolaan.
Kello näytti siinä vaiheessa jo liki viittä, joten eikun syömään, sillä näytös alkoi seitsemältä.

Ei meidän kyyti
Yllätyimme  iloisesti buffetruokailun tasosta, esim salaatit koottiin ja pasta-ateriat valmistettiin oman valinnan mukaan useasta vaihtoehdosta. Tarjolla oli myös mm sushia, pizzaa, monenlaista lihaa höysteineen ja monipuolinen jälkiruokavalikoima, erikoisimpana ehkä hattara! Vertailukohtaa meillä ei tosin ollut, koska tämä oli meidän ensimmäinen buffet-kokemus Amerikan mantereella.
Muutaman dollarin ehdimme vielä pelikoneisiin sijoittaa ennen salin ovien avautumista, mutta voitolle ei jääty tälläkään kertaa. Nappivalinta oli myös illan lähes 2-tuntinen show. Monenlaista akrobatiaa uskomattomina suorituksina, runsaslukuisen esittäjäjoukon huikea puvustus, mahtavat lavarakennelmat ja aivan upea liveorkesterin esittämä musiikki. Eri esitysnumeroiden väleihin oli ripoteltu huumoria ja yleisöstäkin muutamaa tarvittiin sen toteutukseen. Tällaista kokemusta meillä ei ole ollut Euroopassakaan!

Salakuvausta
Bellaggio



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti