lauantai 8. joulukuuta 2012

San Francisco osa 1



Pilvessä hippikaupunkiin.
San Franciscossa aika  (3 yötä) hurahti kuin siivillä. Sää oli suotuinen, puolipilvisestä aurinkoiseen ja lämpötila 15 celsius asteen tuntumassa. Hotellimme sijainti oli loistava aivan Fisherman's Wharfin sydämessä, hyvien kulkuyhteyksien varrella. Raitiovaunu kulki hotellin vierestä ja lähimmälle cable car pysäkille oli matkaa parisataa metriä.
Keskiviikkona olimme perillä hyvissä ajoin yhden aikaan ja ehdimme jo hieman perehtyä turisteja kuhisevaan FW-alueeseen. Yhdellä poikettiin illan päätteeksi Jacks Cannery Barissa.






Torstaiaamuna lähdimme tutustumaan Alcatrazin vankilasaareen, liput oli etukäteen varattu päivän ensilähdölle. Kymmenen minuutin aamukävelyn jälkeen olimme Pier 33:lla, josta alukset saarelle lähtevät. Koska alue on nykyään luokiteltu luonnonpuistoksi, oikeastaan vain edestakaisesta kuljetuksesta maksetaan 28 $/hlö. Mieleenpainuvinta siellä oli Cellhouse, jossa käytiin noin 3 varttia kestävällä audiotourilla (sisältyy  kuljetuksen hintaan). Kuulokkeista kuuluva opastus johdatti kulkua läpi vankilan, höystettynä henkilökunnan ja vankien tarinoilla paikkaan liittyen. Muutoin rakennukset kohteessa olivat suurimmaksi osaksi huonossa kunnosssa ja alue oli osittain suljettu yleisöltä turvallisuuteen vedoten.




Näkymä Alcatrazista kaupunkiin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti