maanantai 17. joulukuuta 2012

Western-tunnelmia


Sunnuntaipäivää vietettiin lännenelokuvien maisemissa vieraillessamme Old Tucson elokuvastudiolla, joka on kopio vanhasta kaupungista. Paikassa on kuvattu lukuisia elokuvia sekä TV-sarjoja kuten High Chaparral ja Pieni Talo Preerialla. Paikalla ovat luonnollisesti olleet genren kaikki suuruudet aina John Waynesta Clint Eastwoodiin. Myös päivän videon Rio Bravo on osaltaan kuvattu täällä.





Alueella yleisöä viihdytetään erilaisilla esityksillä aina tanssityöttöjen showsta revolverisankareiden taisteluihin. Myös ratsastusta oli tarjolla ja pakkohan sitä oli kokeilla. Hyvinhän se sujui, kun molemmat pysyimme aavikkoreissun putoamatta hevosen selässä. Hevosina meillä olivat Sam ja Scat. Oppaana oli paikallinen cowboy Rudy, joka oli ollut mm. rodeoissa  clownina, joiden tehtävä on suojella ratsastajia tarvittaessa.

Can Can
Gunman
Sam ja Scat
Amerikkalaiseen tapaan Tucsonissakin taloja ja pihoja koristellaan runsailla jouluvaloilla. Winterhavenin asuinalueella vuodesta 1949 järjestetty tapahtuma tuntui olevan erittäin suosittu illan käyntikohde.



Best Western Plus Royal Sunista saamamme huone oli jostain syystä kahden huoneen sviitti, mutta eipä tuo haitannut. Saimmepa karistettua päivän pölyt poreammeessa.








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti