torstai 20. joulukuuta 2012

Tombstone


Matka Tucsonista Tombstoneen on lyhimmillään 115 km, joten se sopisi hyvin vaikka päiväretkikohteeksi ilman yöpymisen tarvetta. Meillä kuitenkin 2 yön stoppi Larian Motellissa.
Aikaa meillä olisi siis hyvinkin ollut käyntiin esim. bussikierroksella lentokoneiden hautausmaalle, mutta kun netistä ei aikatauluja löytynyt, myöhästyimme tietysti vartin verran aamun ensimmäisestä ( klo 10). Turistisesonki ei juuri nyt ole vilkkaimmillaan ja 1 tunnin kierroksia oli vain 3/pvä. Päätimme jatkaa matkaa muutaman kuvan ottamisen jälkeen, sillä seuraava olisi alkanut vasta klo 12.



Reitiksi valitsimme vähän pidemmän maisema-sellaisen,140 km, eli ajoimme Sonoitan kautta teitä 83 ja 82.


Preeriaa
Pieni talo preerialla
Rajavartijoiden tarkastuspiste eli Border control
Hopeakaivoskaupunki Tombstonen vanhakaupunki ja sen pääkatu, Allen Street, on säilytetty alkuperäisessä asussaan. Siellä tallustelimme samoilla kaduilla ja lattioilla kuin legendaariset lännenmiehet kuten Wyatt Earp ja Doc Holliday aikoinaan.
Motellin vastaanotossa oli erittäin hyvä palvelu ja kartan kera lähistön tärkeimmät sijainnit käytiin läpi nopeasti ja tehokkaasti. Olimme erinomaisen sijainnin omaavan motellin ensimmäiset suomalaiset 3-4 vuoteen. Huoneen  varustukseen kuului myös Tombstone-DVD, lisäksi  saatiin katsottavaksi vanhempi OK Corral Gunfight. Molemmissa muuten näkyi Old Tucson-studiolla nähty Golden Gate Peak-vuori taustalla.
Maksullisista nähtävyyksistä valitsimme kerran päivässä näyteltävän OK Corrallin ja kaupungin historian läpikäyvän Historaman yhteislipulla á 10$.
Muuten aika kului lähinnä chillaillessa ja auringonpaisteesta nauttien. Olusella  poikettiin Big Nose Katen saluunassa, siellä istuskellut paikallinen cowboy oli nähnyt suomalaisia viimeksi pari kuukautta sitten.

Allen Street
Allen Street myös
OK Corrallin nukkeversio
Suljettu hotelli
Boothillin hautuumaa
Saluuna
Puinen jalkakäytävä
Puinen babtistikirkko

Iltaruokailun paikka
Oldtimer-jamit saluunassa

2 kommenttia:

  1. Hyvää Joulua maailmanmatkaajat!
    Täällä kotosuomessa ei joulupukki voi tulla savupiipusta, pakko heittää klapeja pesään lähes taukoamatta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvää joulua myös sinne kotosuomeen.
      Me vietämme täällä joulua ilman pakkasta ja lunta, mutta meneehän se näinkin.
      Saas nähdä onko jouluaterialla kinkkua pöydässä vai mitä lie muuta.

      Poista